Nuo tada, kai buvo sukurtas intelekto koeficientą matuojantis IQ testas, paaiškėjo, kad žydų intelekto koeficientas yra neįprastai aukštas. Amerikiečių mokslininkas Charlesas Murray žurnale „Commentary“ rašo, kad vidutinis intelekto koeficientas yra 100, tačiau vidutinis žydų intelekto koeficientas yra 110; žydų, kurių intelekto koeficientas yra 140 ar daugiau, procentinė dalis yra šešis kartus didesnė nei kitų tautybių atstovų. Reikia nepamiršti ir to fakto, kad dar 1954 m. Niujorko mokyklose buvo nustatyta, kad 28 vaikų, iš kurių 24 buvo žydai, intelekto koeficientas buvo 170 arba aukštesnis. Tyrimą atlikęs Charlesas Murray atmetė „natūralios atrankos“ teoriją, kad „persekiojimas privertė žydus tobulinti savo intelektines savybes“. 

Taigi kodėl žydai yra tokia inteligentiška, sėkminga ir turtinga, stipri tauta? Kokios gyvenimo būdo savybės tai galėjo lemti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)