strong>Buvo nuteistas už plėšimą ir apysunkį kūno sužalojimą

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kaip du kartus už kriminalinius nusikaltimus teistas asmuo tapo šalies prezidentu. Taip pat kaip, ką tik į laisvę išėjęs zekas, gana greitai tapo įmonės direktoriumi, paskui – Donecko srities valstybės administracijos vadovu, dar vėliau – du kartus ministru pirmininku, kol galų gale stojo prie valstybės vairo. Tačiau ilgainiui paaiškėjo, kad jo valdymo metodai buvo pusiau kriminaliniai, šešėlinis biudžetas – daug kartų didesnis, nei oficialus, o korupcijos lygis – tiesiog nesuvokiamas sveiku protu. Ir tai tapo pagrindine žmonių neapykantos prezidentui ir jo komandai priežastimi.

Prezidentas gėdingai pabėgo naktį, prisikimšęs pilnus lagaminus vogtų pinigų, kuriuos kartu su sargybiniais nutempė į malūnsparnį. Iš pradžių jis atsidūrė Kryme, o paskui Rostovo srityje. Kartu su juo pabėgo ir jo ištikimoji meilužė Liubovė Poležaj. Taip pat paaiškėjo, kad jam prezidentaujant, jis seniai negyveno su žmona Liudmila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)