Su pirmąja šios istorijos dalimi kviečiame susipažinti ČIA.

Pasiūlė pasidaryti „konspektus“

– Kaip patekote į garsiąją teisėjų korupcijos bylą? – pasiteiravau šiuo metu Šiaulių kalėjime kalinčio V. Valiaus.

– Mes su advokatu išsakėme savo pozicijas dėl suėmimo. Aš, aišku, pasakiau, kad nėra jokių duomenų, jog aš kaltas. Ir per tą teismo pertraukėlę, kol po teismo sprendimo buvo kelios valandos, buvau parvežtas į Policijos departamentą. Buvau nuvestas į vieną kabinetą, kur du ten buvę pareigūnai rodė man reportažą internete. Pamenu, jie rodo ir sako: žiūrėk, kaip teisėjai suimti su antrankiais vaikšto po teismą. Sakau: tai čia teisėjai? Sako: jo, teisėjai. Sakau: tai prie ko čia aš? Sako: nu taip gavosi, kad tu papuolei į tą bylą. Nors aš visiškai jokių sąsajų su tais teisėjais neturiu. Ir sako: žiūrėk, jeigu mes teisėjus suiminėjame, su antrankiais vedžiojam, tai įsivaizduoji, kas tau čia gresia?

Nuo to momento prasidėjo toks kaip ir įkalbinėjimas ar bandymas [susitarti] ir gražiuoju, ir bloguoju, nes buvau išsakęs davęs parodymus ikiteisminio tyrimo teisėjams Klaipėdoje, kodėl jie mane suėmė. Tie pareigūnai sakė: su tokia teisybe tu čia iš to kalėjimo neišeisi, supūsi. Tada jiems sakau: tai ko jūs iš manęs norit? Ko jūs čia parsivežėt mane į tą kabinetą? Ko jūs manęs nevežėte atgal į areštinę per tą pertrauką?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)