Už prekybą narkotikais teisiamas klaipėdietis Virginijus Valius jau beveik ketverius metus sėdi už grotų be jokio teismo sprendimo. Lygiai ketverių metų reikėjo, kad jis prabiltų mums.

Elitiniuose Lietuvos teisėsaugos padaliniuose dirbančių ir su gaujomis kovojančių pareigūnų taikiniu Nr. 1 tapęs V. Valius prisipažino, jog taikiniu tapo ėmęs rašyti skundus apie pareigūnų veiksmus ir viešai žiniasklaidoje atskleidęs nematomus bei sunkiai suvokiamus užkulisinius kriminalistų žaidimus.

Verta prisiminti, kad kur kas didesniais ir pavojingesniais nusikaltimais veikiant organizuoto nusikalstamo susivienijimo veikloje kaltinami Kauno kamuolinių grupuotės nariai šiemet vasaros viduryje teismo sprendimu visiškai išėjo į laisvę po daugiau nei ketverių metų, jiems paskyrus tik kardomuosius suėmimus.

V. Valius yra susijęs ir su plačiai žiniasklaidoje pagarsėjusia Lietuvos teisėjų korupcijos byla, kuri, atrodo, tyliai baigia sužlugti. Šis veikėjas pirmąkart į pareigūnų rankas įkliuvo 2017 metais, kai jo namuose kratą atlikę uostamiesčio policijos kriminalistai surado 6 konservų dėžutes, kuriose buvo paslėptas kilogramas kokaino. Šio kokaino atsiradimas – itin mistinis ir kelia klausimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją