Praėjusį savaitgalį „Hamas“ įvairiais būdais atakavo Izraelį. Vykdyta ne tik beprotiška antžeminė ataka . Į šalį iš Gazos Ruožo paleista tūkstančiai raketų, kurių daugumą sustabdė „Iron Dome“ (liet. „Geležinis kupolas“) sistema, tačiau kai kurios vis tiek pasiekė taikinius ant žemės.

Nors ši „Hamas“ ataka savo masiškumu buvo pati stambiausia, iš esmės į Izraelio teritoriją iš gretimos aplinkos skriejančios teroristų raketos netapo naujiena. Dėl šios priežasties išpuoliams ruoštasi daugybę metų, o unikalią programą, kuria siekiama kuo labiau apsaugoti savo žmones, Izraelis pradėjo dar 1992-aisiais.

„Mamad“ – taip Izraelyje populiariai vadinami sustiprinto saugumo kambariai, įrengti kiekvieno naujos statybos arba renovuoto namo bute. Kuo jie ypatingi? Ir kodėl didžioji dalis Izraelio gyventojų vis dar neturi galimybės tokiais kambariais pasinaudoti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)