Rusijoje galima pamatyti plakatus, kuriuose „Vagner“ samdiniai prilyginami senovės karžygiams. Nors tokio tipo veikla Rusijoje uždrausta, bet samda vyko oficialiai, per medijose talpinamus skelbimus, o Sankt Peterburge jie turi oficialų ofisą.

Ši grupė per nepilnus 10 metų užaugo į dešimtis tūkstančių „darbuotojų“ turinčią ir visą pasaulį apskėtusią organizaciją. Ši organizacija kaltinama įvairiais nusikaltimais, o Lietuva ir Estija pripažino „Vagner“ teroristine organizacija.

„Vagner“ esmė

Kokie gi kaltinimai buvo kelti šiai grupei? Įvairios Jungtinių Tautų komisijos ir vakarų šalių žvalgybos turi ką papasakoti. Karinė veikla Venesueloje, Indonezijoje, Baltarusijoje, Šri Lankoje, įvairiose arabų šalyse. Sudėtingos schemos, kurios apjungia naudingų iškasenų gavybą, žiniasklaidą, politiką ir brutalią karinę jėgą.

Pirmą kartą straipsnis apie „Vagner“ publikuotas šių metų kovo 22 d.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją