Laikinai okupuotos Lenkija ir mūsų Baltijos provincijos. Taip dar gegužę šias valstybes arogantiškai vadino buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Ir nors, regis, nedaug kas kreipia dėmesį į šio kadaise liberaliu politiku vadinto veikėjo nusišnekėjimus, JAV prezidentas savo kalboje neatsitiktinai priminė jo grasinimą. Joe Bidenas buvo kaip niekada atviras: sąjungininkams dabar ypač reikia Amerikos lyderystės. O kas, jei to neliks?

Įspėjimai, kad jei Ukraina kris, iškart ateis Baltijos šalių eilė skamba nuo pat 2022-ųjų vasario. Ir nors dėl to nuomonių gali būti įvairių, akivaizdu, kad nerimas dėl Kremliaus ambicijų yra nesuvaidintas. Pareigūnai įspėja, kad laiko pasiruošti turime nedaug.

Karas Ukrainoje tapo egzistenciniu ne tik patiems ukrainiečiams, bet ir paskutiniu perspėjimo skambučiu, kad režimu Kremliuje visiškai negalima pasitikėti, o jo agresyvi ir paniekinanti retorika nėra vien buvusio ir pernelyg apšilti mėgstančio Rusijos prezidento kėdės šildytojo svaičiojimai.

Tad neatsitiktinai D. Medvedevo žodžius apie „laikinai okupuotas Rusijos žemes – Lenkiją, Baltijos šalis“, kuriuos savaip yra interpretavęs ir pats Vladimiras Putinas, savo kalboje ketvirtadienį prisiminė JAV prezidentas J. Bidenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)