Kai kurie rusai didžiausia SSRS katastrofa laiko pačios SSRS subyrėjimą. Jie ryžtingai atmeta teiginius, kad Tarybų Sąjunga subyrėjo dėl ekonominės krizės ir vidinių prieštaravimų. Jie neigia, kad tai sąlygojo žmonių laisvės poreikis. Jų nuomone, perestroika galėjo pataisyti ekonominius reikalus, ir „glasnost“ – padėti žodžio laisvei, o žmonės iš esmės juk gyveno laimingai ir turtingai.

Mes ir dabar iš kai kurių piliečių girdim naratyvą, kad „visi turėjo darbą“. Kad „visko užteko, o to, ko nebuvo, ir nereikėjo“. Kad „visos tautos gyveno draugiškai ir nesipykdamos“. Kad tai buvo „ekologiški“, „socialiai atsakingi“ ir labai „kultūringi“ laikai. Tokiems žmonėms neturiu ką pasakyti, bet, idant man SSRS griūtis buvo viena didžiausių viso gyvenimo švenčių, paieškojau jums tikrai keistų nesąmonių, kurios vyko Tarybų Sąjungoje.

Asmeniškumai

Vienas iš keisčiausių dalykų, kuriuos pamenu, yra vyriški, oficialių Sovietų Sąjungos pareigūnų bučkiai. Žinoma, mes šalti šiauriečiai, net į italų susiglaudimą skruostais žiūrim su įtarimu, tačiau, patikėkit, tarybinių bučinių neaplenks niekas. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją