Atliekant tyrimą, kuriame dalyvavo 1 121 savanoris, bandyta išsiaiškinti, ar ilgai veikianti antikūnų kombinacija (kalbama apie vaistus, ne vakciną) gali apsaugoti žmones, neseniai turėjusius kontaktą su SARS-CoV-2 virusu, kai kontaktas įvyko, pavyzdžiui, globos namuose. Kaip teigia farmacijos įmonės atstovai, šiuo metu atliekami kiti šio vaisto tyrimai, kurie galėtų gautus rezultatus patikslinti.

Atlikto tyrimo rezultatai tapo neabejotinai skausmingu smūgiu „AstraZeneca Plc“, turėjusiai lūkesčių dėl sėkmingesnio kovai su pandemija skirtų pastangų etapo po nevienareikšmiškai vertinamos sėkmės dėl kartu su Oksfordo universiteto mokslininkais sukurtos vakcinos. Dar viena farmacijos bendrovė „GlaxoSmithKline Plc“ gali pasigirti šiokia tokia sėkme panašaus veikimo vaistų kūrimo srityje: klinikiniai tyrimai rodo, kad tokie vaistai gali būti naudingi tiems asmenims, kuriems gresia sunki ligos forma ar negali būti paskiepyti.

„Vis dar egzistuoja didelis poreikis priemonių, kurios būtų skirtos tam tikrų gyventojų grupių prevencijai ir gydymui, tiems, kurie negali būti paskiepyti ir tiems, kuriems skiepas būtų neveiksmingas“, – teigė mokslininkas ir medicinos mokslų profesorius iš Kolorado universiteto Myronas Levinas.