Nerimu Viktorija pasidalino po to, kai pristatė broliui naują mobilų telefoną, ankstesnį dispanceryje pradangino, nors buvo vienintelė šamano ryšio su išore priemonė (dėl pandemijos lankymai drausti), kuria jam leisdavo naudotis kartą per savaitę. Žmogaus teisių gynėjai nurodė, kad per visą šamano buvimo dispanseryje laiką nebuvo informacijos apie kokias nors medicinines komisijas, kurios diagnozuotų paciento būklę ir pagrįstų jo laikymą medicinos įstaigoje.

Užtat Jakutsko miesto teismas gegužės 24 dieną pripažino teisėtu šamano patalpinimą dispanseryje po to, kai sausio pabaigoje šiam anonsavus žygį į Maskvą kovą, jo namus šturmavo „Rosgvardijos“ 50 kariškių dalinys, operacijai vadovavo Jakutijos vidaus reikalų viceministras Konstantinas Neustojevas. Pasak dalinio vado liudijimo teisme, šamaną „imant“ svarstyta ir jo nužudymo galimybė, bet to atsisakyta dėl informacijos, kad jis „apdovanotas ir visuomeninis“.

Svarbi detalė, mėginant suprasti, kokiomis sąlygomis gali tapti garbinamas stabų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)