Tačiau pagyvenusio vyro ir jaunos moters partnerystės tema visą laiką buvo ir bus apkalbų objektas, ir kiek jomis besipiktintų apkalbamieji, jos turi realų pagrindą.

Statistikos duomenimis, vidutinis amžiaus skirtumas tarp susituokusių tiek Europoje, tiek JAV yra 3 metai; 4 proc. porų amžiaus skirtumas didesnis nei 10 metų, ir yra tik 1 proc. porų, kuriose amžiaus skirtumas didesnis nei 20 metų. 

Sociologiniai tyrimai atskleidžia ir tiesioginį ryšį tarp amžiaus skirtumo ir pasitenkinimo santuoka – jis didžiausias, kai partnerius skiria 1–3 metai, optimalus – 4–6 metų skirtumas. Charakteringa, kad vyresnis partneris patenkintas ilgalaikiais ryšiais ilgiau nei jaunesnis – pastarųjų pasitenkinimas santykiais po 6–10 metų bendro gyvenimo dramatiškai krinta žemyn ir nesunku suprasti, kodėl: dideli interesų, gyvenimo būdo, tikslų skirtumai. Kadangi panaši gyvenimo patirtis panašiame laike, tos pačios kartos vertybės, laisvalaikio pomėgiai, pagaliau socialinis ir emocinis komfortas užtikrina didžiausią santykių stabilumą, natūralu, kad didesnį kaip 10 metų amžiaus skirtumą poroje visuomenė priima kaip išimtį iš normos, kaip „neteisingą“ sąjungą, ir tada natūraliai kelia klausimą, kam tokie santykiai naudingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)