Atrodė, dar prieš mėnesį Rusijos armija buvo viso pasaulio siaubas. Vyrai su kailinėmis kepurėmis ir pilnom krūtinėm ordinų rūsčiai žiūrėjo iš nuotraukų į pasileidusius Vakarus ir visa savo povyza siekė nubausti mus už įžūlumą ir nepaklusnumą. Tačiau Ukraina išsklaidė šitą iracionalią baimę. Nereikia neįvertinti beveik pusantro milijono armiją turinčios šalies. Tačiau mes juk pamirštam, jog NATO jungtinės pajėgos artėja prie 3,5 milijono ir čia kalbame tik apie kiekybę, o ne kokybę. 

311 tūkstančių karių turinti Ukrainos armija taršo beveik penkis kartus didesnę armiją turinčius okupantus, daugiausia naudodami sovietinę ginkluotę ir nedidelius kiekius vakarietiškų ginklų, kurie sugebėjo juos pasiekti. O kas būtų Rusijai, jei ji susikautų su mažiausiai dvigubai didesne ir daug moderniau apginkluota NATO kariuomene? Vyriausiam rašistui belieka tik išsitraukti savo atominį bananą ir gąsdinti visus civilizacijos saulėlydžiu.

Bet šįkart ne apie paraduose užgęstančius tankų „Armata“, variklius ir apie kitus legendinius rusų armijos ginklus, kurie taip puikiai atrodo animaciniuose multifilmuose per televiziją. Šįkart apie tai, kodėl ir kaip ukrainiečiams pavyksta nukauti tokias svarbias rusų armijos personas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės