Kodėl mes taip paniškai bijome Rusijos? Gal todėl, kad užpuolimo atveju nežinome, ką kiekvienas turėtume daryti? Užuot drebinus kinkas vertėtų numatyti, kaip galime gintis.

Avys yra tie gyvūnai, kurie labai gerai nuėda pievos žolę. Kiaulės ir šernai pievelę išknisa. Ilgainiui vietovė praranda grožį, savo patrauklumą. Taip tęsiasi, kol mylintis šeimininkas vėl užlygina duobes, ją iš naujo užsėja. Panašiai atsitinka ir su valstybe, kurią užvaldo svetimi. Nė vienas okupantas niekada nesirūpino ir nesirūpins užgrobtos valstybės žmonėmis, jų gerove, valstybės istorija, nepuoselės jos papročių, grožio. Jie elgiasi kaip šernai jūsų pievelėje. Kiekvieno okupanto tikslas paversti užgrobtą valstybę savo kolonija saviems poreikiams tenkinti, o jos gyventojus paklusniais vergais, savo valios vykdytojais, o būsimuose ukaruose, prireikus juos tiesiog paversti patrankų mėsa...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)