Tačiau būna kitoks taupymas: skurdžiaus desperacija ir kvailio išmonė, kuri yra ženklas, kad toks žmogus visada gyvens skurde ir skleis neturtą aplink save.

Skurdo visuomenė (tokia, kaip sovietinė) yra užkrečianti: kvailumas yra infekcija.

Čia sąrašas didžiausių nesąmonių, kurias dar prisimena tie, kas pamatė sovietinius ir ankstyvus postsovietinius laikus. Kiti su šiais siaubais pažįstami iš giminaičių.

1. Nenuvilktas polietilenas nuo daiktų

Klasika tapęs distancinio valdymo pultelis polietileno maišelyje (sovietiniai žmonės sako „celofane“, nors polietilenas yra tikrai ne celofanas, kuris yra visiškai kitokios kilmės gaminys iš celiuliozės) yra žinomas visiems.

Rimtesni taupymo žaidėjai susuka kilimus ir laiko juos prie sienos, išvynioja tik atėjus svečiams. Visiška puikuma yra sofos, kurios sau ramiai gyvena nepaliestos žmogaus rankos: jos apvilktos storu polietileinu. Atrodo, lyg namuose nuolatos vyktų remontas.

2. Pamuilės į vonią

Šis triukas pareikalaus šiokio tokio išmanymo ir techninių įgūdžių. Skalbyklės nuotekų žarna nejungiama prie kanalizacijos, bet nukreipiama į užkimštą vonią, kur subėga visos pamuilės. Kodėl? Nes tą vandenį paskui galima naudoti tualeto nuleidimui, taip taupant vandenį.

Žinoma, jei netoliese yra degalinė arba greito maisto restoranas su nerakinamu tualetu, namiškius geriausia išmokyti siųsti ten atlikti gamtos reikalų. Galėtų ten ir praustis, dar daugiau sutaupydami vandens, muilo ir rankšluosčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)