Pasigilinus „TikTok“ galima rasti vaizdo įrašų, skatinančių anoreksiją, patyčias, savižudybes ir seksualinį nepilnamečių išnaudojimą. Dėl itin asmeniškų rekomendacijų, kuriamų naudojant patronuojančiosios įmonės „ByteDance Ltd“ algoritmus, tėvams dažnai sunku sužinoti, ką programėlėje žiūri jų vaikai, o reguliatoriams sunkiau sekti, koks turinys jiems prieinamas.

„Tėvai mano, kad „TikTok“ turi gerų ypatybių, – ketvirtoje tinklalaidės „Foundering: The TikTok Story“ dalyje teigia vienos Aidaho mokyklos išteklių skyriaus atstovas Davidas Gomezas. – Vaizdo įrašai, lūpų judesių sinchronizavimas, šokiai. Gerai. Suprantu. Bet jie nesuvokia, kiek daug programėle naudojasi pavojingų žmonių.“

„TikTok“ atstovas spaudai teigė, kad įmonė jaučia „didelę pareigą“ rūpintis nepilnamečių saugumu ir nuolatos stiprina apsaugą. Sausio mėnesį „TikTok“ uždraudė nepažįstamiesiems palikti komentarus po 16-os nesulaukusių vaikų žinutėmis. Taip pat apribota galimybė atsisiųsti vaikų daromus vaizdo įrašus, o jų paskyrų numatytosios nuostatos pakeistos, kad paskyros būtų ne viešos, o privačios.

Tačiau bėdos prasidėjo dar tada, kai „TikTok“ nė nebuvo. Daugybė vaikų naudojosi „TikTok“ pradininke programėle „Musical.ly“. Tuo metu vienas reklamos vadovas pavadino ją „jauniausiu pasaulio socialiniu tinklu“, nes tarp vartotojų buvo ir pradinių mokyklų moksleivių.

Saugumo reikalaujantys aktyvistai teigia, kad „TikTok“ daug metų labiau už nepilnamečių saugumą vertino galimybę plėstis. „Įmonė nepaprastai greitai išaugo visame pasaulyje, o jai plečiantis vaikų saugumas nebuvo laikomas prioritetu“, – teigia aktyvistų organizacijai „National Center on Sexual Exploitation“ vadovaujanti Dawn Hawkins.

D. Hawkins teigia, kad bandydama pašalinti iš programėlės nederamus vien apatiniais vilkinčio aštuonmečio giminaičio vaizdo įrašus praleido kelis mėnesius. Moteris pripažįsta, kad „TikTok“ pastaruoju metu įvedė keletą reikalingų patobulinimų, tačiau tikina, kad mažiems vaikams naudotis programėle neprižiūrimiems vis dar nesaugu.