Apie tai kalba psichiatras, psichoterapeutas Olegas Lapinas, kuris pataria, kaip elgtis tiems, kurie nėra patenkinti savo seksualiniu gyvenimu, ir paaiškina, kaip suprasti tikrąsias neištikimybės priežastis ir ką daryti, jei partneris atšalo. Specialisto atsakymai, tiesa, patiks ne visiems – jo teigimu, kai kuriais atvejais tenka tiesiog leisti partneriams „persirgti“ tam tikromis būsenomis.

– Vienas skaitomiausių „Delfi Plius“ tekstų šią vasarą – apie tai, kiek kartų mylėtis porai per savaitę ar mėnesį yra normalu. Ar tai rodo, kad mums rūpi gauti žinojimą, kad viskas mūsų santykiuose gerai? Ar – atvirkščiai, domimės tuo, nes įtariame, kad jau kažkas negerai?

– Dabar labai populiaru susižinoti apie tai, kas yra gerai ar negerai: ir kiek žingsnių per dieną reikia nueiti, ir kiek vandens išgerti. Tas domėjimasis rodo žmonių susirūpinimą, ar jie yra geri ir ar atitinka tam tikrą normą. Tai labai jaučiama ir iš to, ką medijos siūlo žmonėms, kokius straipsnius jie skaito ar kokius išmaniuosius prietaisus naudoja. Tad nenuostabu, jog tai liečia ir intymius santykius.

– Psichologai, psichoterapeutai nelabai mėgsta žodį „normalu“, ir vis tik, ar yra kažkoks apčiuopiamas lytinių santykių dažnis, kuris būtų laikomas normaliu? Ar apskritai yra atsakymas į tokį klausimą, kiek mylėtis yra normalu?

– Dar praeito amžiaus pabaigoje seksologai iškėlė seksualinės konstitucijos (kitaip tariant – kūno sandaros) idėją, seksualinė konstitucija buvo suskirstyta į silpną, vidutinę ir stiprią.

Silpnos seksualinės konstitucijos vyrai ir moterys priskiriami prie tų, kurie...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją