Tai ištrauka iš Sháá Wasmund knygos „Kaip sutvarkyti savo š*dą. Paprastas vadovas, kaip pagerinti gyvenimą“, kurią lietuvių kalba išleido leidykla „Liūtai ne avys“. Vertėja Lina Navickaitė.

Vieni žmonės taip stipriai niekina save, kad nieko nuostabaus, jog jiems nepavyksta pakilti. Jie tiesiogine prasme yra pikčiausi savo pačių priešai. Kiti išsikelia tokius absurdiškus tikslus, kuo norėtų būti, dažnai paremtus kitų nuomone apie juos, kad būna tiesiog pasmerkti nesėkmei. Gyvenimas ir taip gana sunkus, tad tikrai neverta visko dar labiau apsunkinti.

Taigi pats metas būti geram būtent sau, bet taip pat dabar pats tinkamiausias laikas būti visiškai sąžiningam.

Daugelis mūsų, įskaitant ir mane, didžiąją gyvenimo dalį, gal net pusę savo laiko, stengiamės būti tuo, kuo nesame, net nesuprasdami, kad taip elgiamės. Mums įtaką daro visuomenė, tėvai, partneriai, auklėjimas, mokytojai ir, kas užvis blogiausia, mūsų pačių riboti įsitikinimai, kad turime būti vienokie ar kitokie. Taip imame tikėtis dalykų, kurių, mūsų nuomone, esame nusipelnę gauti iš gyvenimo. 

Mokykloje tau gerai sekėsi matematika, todėl visi patarė rinktis finansų sritį arba tapti buhalteriu. Faktas, kad buvai labai kūrybingas, niekam neatrodė perspektyvus variantas. O galbūt abu tavo tėvai buvo gydytojai, tad, žinoma, ir tu turėjai tapti mediku.