Protarpinio badavimo privalumai ir trūkumai sveikatai: verta praktikuoti ar ne?

2

Dieta
Dieta
Šaltinis: Vida Press
2022 m. balandžio 6 d. 06:05 Mantas Liekis

Protarpinis badavimas – tai valgymo metodas, kai nevalgoma tam tikrą valandų skaičių. Šiuo metu dominuoja keletas protarpinio badavimo tipų. Pavyzdžiui, „16:8“ – kai 16 valandų per parą nevalgoma, o 8 valgoma. Kitas tipas: „5:2“ – tai tipas, kai dvi dienas per savaitę valgoma labai mažai maisto, vidutiniškai apie 500–600 kcal., o likusias savaitės dienas valgoma įprastai. Taip pat yra dar vienas protarpinio badavimo modelis – 24 val. nevalgymas vieną arba du kartus per savaitę.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(8 žmonės įvertino)
4.7500

Susiję straipsniai