Kiekvienas iš mūsų nenorėtų išgirsti vėžio, širdies ligų ar kitokių pražūtingų susirgimų diagnozės. Reguliarus fizinis aktyvumas, raudonos mėsos ir cukraus kiekio sumažinimas ir nerūkymas – visa tai rimti žingsniai norint išvengti ligų, tačiau jie – tik dalis sprendimo. Maitinantis taip, kad maistas padėtų ir sustiprintų jūsų kūno angiogenezės apsaugos sistemą, galima sumažinti riziką susirgti ne viena baimę keliančia liga.
Tai ištrauka iš leidyklos „Liūtai ne avys“ knygos išleistos William W. Li knygos „Apie maistą – ligų priešą: nauja mokslo doktrina apie tai, kaip organizmas gali pasveikti pats“. Knygą vertė Diana Urbonė.
Sojų pupelės buvo pirmasis maisto produktas, kurį ištyrus nustatyta, kad jis daro įtaką angiogenezei. 1993 metais graikų mokslininkas Theodoras Fotsis iš Heidelbergo universiteto Vokietijoje paskelbė reikšmingą darbą apie tai, kad sveikų japonų vyrų ir moterų, vartojančių sojų produktus, šlapime atrado natūralios medžiagos, vadinamos genisteinu, kuri pasižymi galingomis priešvėžinėmis savybėmis.