Pirmiausia siūlau pasigaminti desertinius varškėčius, kurie akimirksniu išgaruos nuo Jūsų stalo.

Porcijai reikės:

5g rudojo cukraus
10g kokoso drožlių
20g avižų miltų
180g varškės
Druskos

Pirmiausia pasigaminsime miltus. Kokoso drožles, avižas, ir cukrų beriame į kavamalę arba smulkintuvą. Vienas, du ir – baigta. Tai puikus būdas greitai pasigaminti nedidelį kiekį vertingų miltų. Gautą mišinį sumaišome su varške ir druska. Tuomet formuojame varškėčius. Juos išdėliojame kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–18 minučių. Valgome su mėgstamais pagardais! Varškėčiai desertiniai, tad juos galima drąsiai valgyti su mėgstamomis uogomis ar vaisiais, gardinti šaukšteliu graikiško jogurto ar grietinės.

Kitas variantas tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Subalansuotas žmonėms, vengiantiems cukraus ir miltų, bet išsiilgusiems varškėčių skonio.

Varškėtukai su tofu

Porcijai reikės:

1 kiaušinis
80g varškės
15g kokoso miltų
kokoso aliejaus kepimui

Pirmiausia atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio. Tuomet plaktuvu iki standžių putų išplakame kiaušinio baltymą. Trynį taip pat išplakame. Į iki standžių putų išplaktą baltymą atsargiai įmaišome kokoso miltus, trynį ir varškę. Formuojame varškėtukus ir kepame kokoso aliejumi pateptoje keptuvėje. Valgome su jogurtu ar grietine, Neįtikėtina, bet šie varškėčiai, nors ir be cukraus, yra maloniai salsvo skonio, todėl tiks ir patiems mažiausiems valgytojams.

Na ir galiausiai, receptas, tinkantis žmonėms, negalintiems vartoti pieno produktų. Labai gerai menu, kad buvo laikas, kai negalėjau valgyti pieno produktų, tuomet tiesiog darėsi silpna pagalvojus apie varškę ir varškėčius. Todėl labai džiaugiuosi, galėdama su Jumis pasidalinti receptu be pieno produktų. Taigi, pristatau Jums – varškėčiai be varškės. O gal reiktų sakyti „tofėčiai“?

Varškėtukai su kokoso miltais ir kiaušiniu

Porcijai reikės:

180 kieto sojos pieno sūrio tofu
bananas (gerai sunokęs)
35g pilno grūdo speltos miltų (galima keisti ir kitais pilno grūdo miltais, pavyzdžiui, avižų)
kokoso aliejaus kepimui
druska

Viskas be galo paprasta. Pirmiausia šakute sutriname tofu (o jei vartojate pieno produktus, galite naudoti 180 gramų varškės). Konsistencija turėtų priminti rupią varškę. Tuomet sutriname bananą. Svarbu, kad bananas būtų gerai sunokęs, priešingu atveju – „tofėčiai“ nebus saldūs. Trintą tofu sumaišome su bananu, miltais ir druska. Rankomis formuojame „tofėčius“. Kepame keptuvėje, pateptoje kokoso aliejumi. (Jei neturite laiko stovėti prie viryklės, galite „tofėčius kepti ir orkaitėje“ arba įdėję papildomus 20 gramų miltų, virti pasūdytame vandenyje kaip virtinukus, kol iškils). Patiekiame su šaldytomis uogomis ar kitais Jūsų mėgstamais priedais. Skonis nuostabus, o konsistencija primena varškėčius. Tikrai verta pabandyti! Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)