Pasirodo, kad tai netiesa. Atlikti tyrimai rodo, kad tiek vyrai, tiek moterys vienodai identifikuoja tvarkingą ir netvarkingą erdvę. Tiesiog vyrai kelia mažesnius standartus supančiai aplinkai bei namų tvarkai ir turi jai mažesnius lūkesčius nei moterys. Tyrimai parodė, kad moterys tiki, jog visuomenė jas vertina vadovaujantis jų gebėjimu palaikyti namuose nuolatinę tvarką, todėl jaučia atsakomybę ir spaudimą pasirūpinti tvarkinga namų aplinka. Tad ar įmanoma susitarti ir turėti laimingą buitį?

Kodėl vyrai nenori tvarkytis?

Pagrindinės priežastys gali būti šios: pirma – jis per daug užsiėmęs darbais ir didžiausias jo dėmesys (bei prioritetas) skiriamas darbui. Jis tiesiog tam neturi laiko. Antra – jis paprasčiausiai yra pervargęs. Pertemptas jo protas dėl įtampos darbuose, todėl nėra fizinės energijos ir įkvėpimo imtis buities reikalų, o namuose norisi ilsėtis ir nieko neveikti. Trečia – vyras turi ne kokią tvarkymosi patirtį (jaučiasi nukentėjęs nuo moters priekaištų, kritikos). 

Dar vyro įsitraukimą į buitį lemia...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)