– Kartais tenka girdėti istorijų, kai tarsi nei iš šio nei iš to lūžta šonkaulis: stipriau nusikosėjo, sportuodamas susižalojo, atsitrenkė ir pan. Kodėl taip iš pirmo žvilgsnio paprastai gali lūžti šonkauliai?

– Šonkauliai taip lengvai tikrai nelūžta, jie yra elastingi kaulai, turintys sąnarius ir šonkaulio kremzlinę dalį, kuri amortizuoja didelę apkrovos dalį. Atsimenu keletą pacientų sakančių, kad atsikosėjus atsirado krūtinės ląstos skausmas, tada kreipėsi į skubią pagalbą ir buvo diagnozuotas šonkaulio lūžis. Tačiau pasigilinus į paciento anamnezę, išaiškėjo, kad pacientas per 1-2 savaites iki to turėjo traumą, stipresnį krūtinės ląstos sumušimą, kurio tuo metu nesureikšmino. Galimai tada įvyko pirminis lūžis be poslinkio, liaudyje vadinamas - skilimas, bet nebuvo tokio aštraus skausmo. Po kurio laiko atsikosėjus galėjo įvykti nedidelis lūžio poslinkis, kuris sudirgino tarpšonkaulinį nervą ir atsirado aštrus skausmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją