Uždegiminė reakcija būtina – ji sunaikina bakterijas, virusus, jai prasidėjus, sužalotas audinys ima gyti. Uždegimas, kaip organizmo gynybinė reakcija, reikalinga, būtina, tik... ne viskas taip paprasta, mat uždegimas būna ne tik ūmus, bet ir lėtinis, o lėtinis uždegimas – jau destruktyvus procesas, nukreiptas ne į kūno sveikatinimą.

Lėtinis uždegimas, jo poveikis tam tikrų simptomų bei ligų atsiradimui

Pasak bendrosios praktikos gydytojo bei funkcinės medicinos propaguotojo Marko Hymano, kai imuninė sistema dėl vienokių ar kitokių priežasčių išsiderina, prasideda lėtinis uždegimas ir organizmas aktyvuoja uždegimines ląsteles, nors iš išorės nėra jokio pavojaus, ir šios ląstelės ima pulti patį organizmą, t. y. save. Lėtinis uždegimas – tarsi kūne nuolat smilkstantis nedidelis laužas, kuris tampa įvairių negalavimų ir ligų priežastimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją