Gatvės šokių ritmu

Vienas iš 45 užsiėmimų – Gatvės šokių turnyras. Turnyre dalyvių poros varžėsi dėl „Sportland“ įsteigto piniginio prizo. Tačiau pakalbinti turnyro dalyviai teigė, kad ne tai svarbiausia. „Labai džiaugiuosi, kad yra rengiami tokie renginiai. Jų metu galima pasivaržyti, sužinoti savo ribas, kur reikia tobulėti“ – mintimis dalijosi viena šokėja iš jų gausaus būrio.

Amžius – neriba! Šį posakį galima pritaikyti ir gatvės šokiams. Ant scenos nesidrovėjo užlipti net mažiausias vaikas, teisėjus taip pat ėmė valdyti muzika. Trumpai tariant, gatvės šokiai – šokiai kiekvienam!

Žaliosiose trasose

Olimpinėje dienoje taip pat rungėsi ir orientavimosi sporto atstovai. Merginų grupėje nugalėjo vietinės Juliaus Janonio gimnazijos merginos. Vaikinai taip pat nenusileido svečiams – į priekį išsiveržė Šiaulių Stasio Šalkausko gimnazijos vyrukai.

Orientavimosi trasos driekėsi Salduvės miške, anapus Talkšos ežero. Miškas – tikros džiunglės, saulė gąsdino duosianti vieną kitą smūgį, tačiau tai nesutrukdė sportininkams įveikti trasų. Na, nebent pasiekti aukštesnių rezultatų.

Olimpinė diena sulaukė tikrai gausaus susidomėjimo. Verta paminėti, ši Olimpinė diena pati masiškiausia, dalyvių skaičiumi aplenkusi praėjusias. Ne vienas sporto aistruolis, o gal tiesiog mėgėjas, širdyje tikisi, kad tokių renginių Lietuvoje vis daugės ir daugės, o nejudančių žmonių skaičius kris.