Šia proga į konkursą choristus atvyko pasveikinti ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministras prof. dr. Dainius Pavalkis, kuris ir pats prisipažino esąs dainavęs mokyklos chore. Taip pat visus pasveikino konkurso prezidentas prof. Albinas Petrauskas, kurio iniciatyva ir vyksta šis daugelį Lietuvos mišrių chorų sujungiantis konkursas.

Iškart po sveikinimų, išsitraukus burtus, paaiškėjo ir mūsų gimnazijos choro pasirodymo numeris – mes buvome ketvirti, o iš viso dalyvavo šeši chorai, tarp kurių iš sostinės buvome tik mes. Šiemet choras atliko keturias dainas, viena iš jų buvo privaloma visiems. Renginio metu vyko ir viktorina. Tiesa, šiemet, nors ir viktorinos tema sukosi apie minimą Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečio minėjimą ar Mykolo Oginskio 250-ąsias metines, buvo pakeista dalyvavimo forma, kad visų chorų choristai artimiau susipažintų tarpusavyje. Tad viktorinos metu netrūko nei įdomių žaidimų, nei užduočių, nei įvairių įvairiausių šokių.

Po viktorinos bei poilsio pertraukos buvo paskelbti ir konkurso laimėtojai. Tad iškart nerimas ir įtampa nuslūgo – mūsų choras laimėjo garbingą antrąją vietą! Pirmosios vietos laureatais tapo Prienų „Žiburio“ gimnazijos jaunimo mišrus choras, trečiosios – Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos mišrus choras „Vaivora“. Mūsų choras taip pat gavo padėką, kaip papildomą prizą, už geriausiai atliktą lietuvių liaudies dainą „Rūta žalioji“. Visi chorai laureatai namo grįžo kupini begalinės laimės, nes kiekvienas iš jų laimėjo ir pasirinktą kelionę, paliekančią neišdildomų įspūdžių.

Linkime mūsų gimnazijos chorui sėkmės ir kituose konkursuose!

Choro pasirodymų vaizdo įrašus rasite čia: http://goo.gl/0YA5zQ