Vilniaus Gabijos gimnazijos mokinių savivaldos nariai jau 10 metų aktyviai organizuoja įvairias akcijas, susijusias su pilietiškumo skatinimu, bendradarbiauja su skirtingomis Vilniaus ir kitų miestų mokyklomis, o šiemet, norėdami pasveikinti Lietuvos žmones su Valstybės atkūrimo diena, sugalvojo akciją „Pamatyk trispalvę savo kasdienybėje“.

Iki vasario 16 dienos tautiečiai buvo kviečiami vienytis ir ieškoti (įžvelgti) Lietuvos trispalvių savo aplinkoje bei tokiu būdu pasveikinti Tėvynę su Vasario 16-ąja – Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

Šia akcija buvo siekiama ne tik parodyti Lietuvos trispalvių įvairovę, bet ir atkreipti dėmesį į valstybinių dienų svarbą, kviesti piliečius domėtis jomis bei skatinti tarpusavio bendradarbiavimą tarp Lietuvos mokyklų ir kitų visuomeninių įstaigų.

Buvo atsiųsta daugiau nei 300 nuotraukų iš įvairiausių pasaulio kampelių, o svetainę www.facebook.com/vasario16 pamėgo daugiau nei 900 žmonių. Akcijoje dalyvavo žmonės, gyvenantys net dvidešimtyje skirtingų pasaulio valstybių: Lietuvoje, JAV, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Vokietijoje, Kanadoje, Argentinoje, Australijoje, Urugvajuje, Prancūzijoje, Šveicarijoje ir kitur. Atsiliepė tie, kuriems svarbi Lietuvos valstybės atkūrimo diena, o širdyje vis dar yra mūsų vėliavos spalvos. Dėkojame LR Prezidentūrai, LR Seimui, LRT Lituanica televizijai, Delfi.lt naujienų portalui, žurnalui „Šeimininkė“, užsienio lietuvių dienraščiui „Draugas“, Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijai, Europos Jaunimo parlamentui Lietuvoje, Lietuvos moksleivių sąjungai, Vilniaus savivaldybės Jaunimo tarybai, paviešinusiems akciją. Vasario 16-ąją visos nuotraukos buvo sujungtos į mozaiką ir sudarė Lietuvos valstybės kontūrą.

Labai džiugu, kad iniciatyva buvo pastebėta ir Lietuvos Respublikos Prezidentės. Vasario 24 d. akcijos iniciatoriai – Justinas Iljeitis, Antanas Bunikis, Rūta Juodvalkytė, Jokūbas Lekevičius, Edgaras Kodis kartu su mokytoja Irena Kusaite buvo pakviesti į susitikimą su LR Prezidente Dalia Grybauskaite. Nuo šiol Vilniaus Gabijos gimnazijoje plazdės Lietuvos Respublikos vėliava, gauta iš pačios Prezidentės rankų.