Dalyviai buvos suskirstyti į dvi grupes: 1-2 ir 3-4 klasių. Mokiniams reikėjo įveikti 20 metrų atkarpą nuo kalniuko sėdint ant rogučių. Vyko labai įnirtinga ir atkakli kova, visiems buvo labai linksma.

Dalyviams įveikus numatytą distanciją, nustačius geriausius laikus, ant specialiai iš sniego pastatytos spalvotos olimpinės pakylos, buvo medaliais apdovanoti I, II, III vietų laimėtojai. Tarp 1-2 klasių moksleivių trečią vietą iškovojo ir bronzos medaliu pasipuošė pirmokas Rokas Jasevičius, antra vieta ir sidabro medalis atiteko taip pat 1 klasės moksleiviui Laurynui Krivoniui. Rogučių lenktynių nugalėtoja, aukso medalio savininke tapo taip pat 1 klasės mokinė Eglė Jocevičiūtė.

3-4 klasių grupėje trečią vietą iškovojo ketvirtokė Gabrielė Pavilonytė, antra vieta atiteko trečiokui Lukui Ažukui, o šių varžybų čempione, visus nustebinusi, tapo ketvirtokė Monika Montvilaitė. Visiems rogučių lenktynių „Kas greitesnis?“ dalyviams įtekti dalyvio sertifikatai.

Už medalius ir dalyvio sertifikatus dėkojame šių varžybų globėjui Krosnos mokyklos direktoriui Regimantui Jasevičiui.

Po varžybų mokiniai galėjo pasidžiaugti statydami sniego senį, kuris „suvalgė“ pusė stadiono sniego ir buvo išmargintas meno mokyklos mokinių pagamintais purškiamais dažais. Kita pusė sniego pasidalijo į individualias skulptūras, o paskutinysis sniegas buvo sumestas į futbolo vartus, tiesa, vartininku niekas nepanoro būti.

Gamta mums dovanojo tikrą žiemą, oras buvo puikus, lenktynės atkaklios ir įdomios, visi vaikai linksmi ir laimingi. Smagu, kad suspėjome pasidžiaugti, galbūt, jau paskutinėmis žiemos akimirkomis. Manau, kad reikia organizuoti kuo daugiau renginių, varžybų moksleiviams gryname ore.

Mokytojai Jolita ir Vaidas Jasevičiai