Pagal amžių teko varžytis su III grupės dalyviais. Rašydama rašinį dažnai konsultavausi su savo mokytojais, kurie patarė, ką ir kaip rašyti. Rašymui buvo skirti bene 4 mėnesiai, tai laikotarpis, kurį vasario 25 d. vainikavo Lietuvos sporto muziejuje vykęs apdovanojimų atsiėmimo renginys.

Nuvykusi į renginį Kaune susitikau su buvusiu Krosnos mokyklos mokiniu, muziejininku Petru Sventicku, kuris labai džiaugėsi, kad rašinių konkurse dalyvavo kraštietė. Ta proga muziejininkas padovanojo nuotrauką, kurioje jis 1957 metais nešė vėliavą. Vėliau susirinkus dalyviams bei juos atlydėjusiems mokytojams prasidėjo apdovanojimų įteikimas.

Prizų įteikimo metu paaiškėjo, kad buvau nominuota ir tapau laureate – atsiėmiau diplomą, dalyvio medalį ir laureatės taurę. Po apdovanojimų visi turėjo progą „paganyti“ akis ir pasidžiaugti mokinių paruoštu vaidinimu.

Pažiūrėjus pasirodymą muziejaus direktoriaus pavaduotojas kvietė pasivaišinti į rūsį, kur visi norintys galėjo nusifotografuoti prie darželinukų pieštų piešinių, kuriuose jie vaizdavo savo supratimą, ką reiškia kilnus elgesys sporte. Nusifotografavę, su daug gerų emocijų, apdovanoti ir sotūs visi išsiskirstėme.

9 kl. mokinė Laura Juodsnukytė