Ši paroda – apie žmogiškąsias dvasines vertybes, kurios perteikiamos per moters ir gamtos santykį, bei išreiškiamos simbolinėmis formomis, faktūromis, spalvomis. Tai pirmoji autorinė menininkės paroda Lazdijų krašto muziejuje, tačiau ji tikrai gali pasigirti solidžiu sąrašu parodų, kuriose yra dalyvavusi. Keturios personalinės parodos ir apie dvidešimt grupinių , tarp kurių Tarptautinė Alytaus vizualaus meno bienalė „Meno matas. Laikas“

Jolitos Jasevičienės darbai spalvingi, nuotaikingi, jautrūs, dekoratyvūs ir tikrai kažkuo užburiantys. Jų pavadinimai patys paprasčiausi, kasdieniški, tačiau paveikslo turinys byloja ką kita – kasdienybėje pilna stebuklų, tereikia stabtelėti ir pradėti grožėtis paprastais mažais dalykais... Tik iškyla klausimas, kaip tuos paprastus dalykus paversti stebuklingais? Čia ir slypi menininko, kūrybingos asmenybės galia.

„Kūrybinga asmenybė pasižymi atvirumu ir sutelktu suvokimu, Ji pralaidi, t. y. ji leidžia pratekėti visoms idėjoms ir mintims; ji lanksti ir mobili, t. y. ji greitai gali peršokti nuo vieno „lauko“ prie kito, ji ištverminga, nes geros idėjos pasiekiamos tik per „90 proc. prakaito ir 10 proc. talento“; jos gera atmintis, kad sukauptų daugybę įspūdžių ir minčių ir vėl jas kitaip derintų; ji ganėtinai inteligentiška, kad galėtų spręsti, ar tikrai priimtas sprendimas vertingas ir naudingas. Ir pagaliau – ji turi drąsos atmesti savo pačios idėjas. Ji nepaprastai savikritiška („Ar tai tikrai gerai?“) ir mielai klausosi kitų.“

Į parodos atidarymą susirinko gausus būrys Jolitos kūrybos gerbėjų: mokytojų, kolegų, mokinių, draugų. Ne kasdien galima išgirsti tiek šiltų žodžių ir sveikinimų.

Nuoširdžius linkėjimus ir sveikinimus išsakė Lazdijų rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Gudžiauskas, Lazdijų krašto muziejaus direktorė Daina Pledienė, Lazdijų meno mokyklos direktorė Renata Mockevičienė ir dailės mokytojai, Krosnos mokyklos direktorius Regimantas Jasevičius ir daugelis kitų Jolitos Jasevičienės draugų bei mokinių.

Ypač įstrigo Jolitos kolegės, Krosnos mokyklos pavaduotojos Jūratės Sutkuvienės tarti žodžiai: „Ačiū, Jolita, Tau už saikingai ramius kvietimus, kurie sukvietė mus šiandien į šį spalvingą renginį. Už mūsų ir priešais mus – ramūs ir saikingi tradiciškam estetiškam modeliui paklūstantys Tavo kūrybos dažniai išsilieja į tonacijas, kurias muzikos kalboje pavadintume tempo moderato, arba santūrus ritmas. Gražus tas santūrumas kasdien vis agresyvėjančiame pasaulyje. Ir vienišas toks, kaip ir kūrėjas nelengvame savo idėjų materializavimo procese. Gera, Jolita, žiūrėti į Tavo šiltus ir nevarginančius kūrinius, su jais lengva susigyventi, o gal ir pamilti. Ačiū Lazdijų krašto muziejui, kad šįsyk rampos šviesas neukreipėte į talentingą Krosnos mokyklos dailės mokytoją Jolitą Jasevičienę, ir kad Krosnos mokykla šiame kontekste, tegul ramiai ir santūriai, bet sušmėžuoja.“

Jaukų muzikinį foną atidarymo metu kūrė Lazdijų meno mokyklos muzikantai: Matas Budreika (mokytojas Deimantas Pavilonis), Dominykas Stučka ir Kristupas Stučka (mokytojas Valdas Krukonis).

Lyg ir vieno žmogaus asmeninė paroda, tačiau ji nieko verta be gausaus organizatorių bei dar gausesnio lankytojų būrio. Didelį AČIŪ autorė taria Lazdijų krašto muziejaus direktorei ir nuoširdiems darbuotojams, Krosnos mokyklos administracijai, kolegoms ir mokiniams bei Lazdijų meno mokyklos vadovams ir kolegoms. Šaunu, kad parodą lanko nuo garbaus amžiaus inteligentiškų senjorų (tarp jų ir Jolitos pirmoji dailės mokytoja, auklėtoja A. Mikalauskienė) iki meno paslaptis bepradedančių krimsti Lazdijų meno mokyklos mokinių.

Visus nespėjusius ar negalėjusius atvykti į atidarymą, labai kviečiame aplankyti šią parodą ir pasisemti gerų emocijų. Paroda veiks iki lapkričio 9 d.