Dalyviai buvo suskirstyti į keturias grupes pagal amžių: 1-2, 3-5, 6-7 ir 8-10 klasių.

Varžybos vyko olimpine sistema. Visi žaidėjai burtų tvarka buvo suskirstyti į poras, žaidė minuso sistema: kas laimi patenka į kitą etapą, kas pralaimi – iškrenta.

Po labai įnirtingos ir atkaklios kovos 1-2 klasių amžiaus grupėje laimėjęs visus susitikimus turnyro nugalėtoju tapo pirmokas Rokas Jasevičius, antrą vietą užėmė taip pat pirmokė Eglė Jocevičiūtė, trečia vieta atiteko pirmokui Justui Kimbirauskui.

Tarp 3-5 klasių moksleivių pirmą vietą iškovojo penktokas Astijus Kočiubaitis, antra vieta atiteko taip pat penktokui Karoliui Ažukui, trečią vietą užėmė ketvirtos klasės moksleivis Justas Pankūnas.

6-7 klasių grupėje nesulaukęs pasipriešinimo, turnyro, skirto Kovo 11-ajai paminėti nugalėtoju, tapo septintokas Ramūnas Vitkauskas, antra vieta atiteko šeštokui Daugantui Pauliukoniui, trečia – visus nustebinusiai septintokei Laurai Krivonytei.

Vyriausiųjų amžiaus grupėje visus nugalėjęs čempionu tapo devintokas Regimantas Vitkauskas, antra vieta atiteko, visus nustebinusiam ir į varžybas užsiregistravusiam tik paskutinę dieną devintos klasės mokiniui, Mantui Slipkauskui, trečias turnyre liko dešimtokas Ignas Bučinskas.

Smagu, kad abi dienas turnyrą stebėjo ir turnyro globėjas Krosnos klebonas Juozas Klimavičius, kuris džiaugėsi dalyvių gausa, entuziazmu, atkaklia kova, noru laimėti. Turnyro nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti medaliais (ačiū turnyro rėmėjui Krosnos klebonui Juozui Klimavičiui) ir diplomais, visiems dalyviams įteikti dalyvio sertifikatai. Krosnos mokyklos moksleiviai klebonui tarė didžiulį AČIŪ už pagalbą ir paramą organizuojant stalo teniso ir šaškių turnyrus Krosnos mokykloje 2015-2016 mokslo metais.

Kad turnyras tikrai pasisekė, byloja ir dalyvių gausa, ir tėvų, ir mokytojų atsiliepimai apie pasiruošimą šiam turnyrui. Moksleiviai jau dvi savaites per pertraukas, po pamokų, namuose su tėvais, broliais, seneliais žaidė šaškėmis. Smagu, kad šis turnyras sudomino ne tik moksleivius, bet ir jų šeimas.

Kūno kultūros vyr. mokytojas-socialinis pedagogas Vaidas Jasevičius