Jaunesniųjų grupėje sau lygių neturėjo Krosnos mokyklos futbolininkės savo varžoves įveikusios įtikinamais rezultatais: „HASKĖS“ – „MATUIZOS“ (6:0) grupės varžybos, „HASKĖS“ – „UŽUPIS“ (4:0) finalinės varžybos ir pirmą kartą Krosnos mokyklos futbolo istorijoje patekusios į Respublikos finalą. Antra vieta atiteko Alytaus „UŽUPIUI“, trečią vietą užėmė Druskininkų „SAULĖS“, ketvirtos turnyre liko Varėnos „MATUIZOS“, penkta vieta atiteko Simno gimnazijos „JAUNUTĖMS - I“.

Vyresniųjų grupėje taip pat puikiai pasirodė Krosnos mokyklos „KATYTĖS“ savo varžoves iš Leipalingio ir iš Alytaus nugalėjusios rezultatais 6:0 ir 3:0. Finale pristigo jėgų, nes buvo žaidžiamos antros varžybos paeiliui ir Krosnos „KATYTĖS“ turėjo pripažinti galingų varžovių iš Alovės pranašumą. Antra vieta atiteko krosniškėms, trečia – alytiškėms, ketvirtos liko Leipalingio futbolininkės.

Jaunesniųjųgrupėje geriausiomis žaidėjomis pripažintos: Aistė Pavionytė (Krosnos mokykla), Vilija Maksimavičiūtė (Saulės pagrindinė mokykla), Ada Tarasevičiūtė (Simno gimnazija), Rugilė Žydelytė (Matuizų mokykla), Brigita Dzidzevičiūtė (Piliakalnio progimnazija).

Vyresniųjų grupėje geriausiomis žaidėjomis pripažintos: Milena Staskevičiūtė (Krosnos mokykla), Egidija Plepytė (Leipalingio pagrindinė mokykla), Rūta Budrevičiūtė (Panemunės pagrindinė mokykla), Aistė Kaškonaitė (Alovės pagrindinė mokykla).

Sportininkes sveikino ir apdovanojimus įteikė Masinio futbolo asociacijos direktorius Vaidotas Rastenis bei Alytaus futbolo federacijos prezidentas Gediminas Daukšys.

Komandos prizininkės apdovanotos stiklinėmis taurėmis, medaliai, kamuoliais, diplomais, geriausios žaidėjos – atminimo statulėlėmis. Visoms Alytaus apskrities „LADYGOLO“ žaidynių dalyvėms įteikti treniruočių skirtukų komplektai bei salės futbolo kamuoliai. Apskričių nugalėtojoms „LADYGOLO“ Respublikos finale bus įteikti futbolo aprangų komplektai. Už apdovanojimus dėkojame Lietuvos futbolo federacijai ir Masinio futbolo asociacijai.

Už pagalbą organizuojant Alytaus apskrities merginų salės futbolo „LADYGOLAS“ žaidynes norėtume padėkoti Alovės pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojui Robertui Klimavičiui bei choreografijos mokytojui Antanui Jurčiukoniui, Šv. Benedikto kūno kultūros mokytojui Vygantui Jezukevičiui, turnyro teisėjams, bei visuomenės sveikatos specialistėms, kurios rūpinosi merginų sveikata turnyro metu.

Merginų pasiekti rezultatai (jaunesnės pateko tarp 10 geriausių Respublikos komandų) yra patys geriausi per visą Krosnos mokyklos dalyvavimą „GOLO“ ir „LADYGOLO“ futbolo žaidynėse. Futbolas mūsų mažoje Krosnos mokykloje yra populiariausia sporto šaka, šį žaidimą žaidžia tiek berniukai, tiek ir mergaitės, dabar tuo tikrai įsitikinome. Manau, kad didžiulę įtaką mergaičių, merginų rezultatams futbolo srityje turėjo dar pernai mokykloje vykęs FIFA ir MaFA iniciuotas futbolo projektas mergaitėms „Live Yours Goals/Įgyvendink Savo Svajones“ ir futbolo žaidimo įtraukimas į kūno kultūros pamokų programą. Dabar merginos su futbolo kamuoliu nesiskiria ne tik per kūno kultūros pamokas, bet ir per pertraukas, po pamokų, savaitgaliais. Merginos futbolą žaidžia net kartu su berniukais.

Dar kartą norėtume padėkoti Lietuvos futbolo federacijai ir Masinio futbolo asociacijai už sumanymą suorganizuoti salės futbolo žaidynes „LADYGOLAS“. Šis turnyras dalyvių skaičiumi, žaidimo kokybe, azartu, kovingumu, emocijomis niekuo nenusileido ir gal net pralenkė vaikinų futbolo žaidynes „GOLAS“.

Linkime krosniškėms puikiai pasirodyti balandžio 6 dieną Respublikiniame mergaičių salės futbolo žaidynių „LADYGOLAS“ finale Kaune ir galbūt į Krosnos miestelį parvažiuoti limuzinu.

Krosnos mokyklos kūno kultūros mokytojas-socialinis pedagogas Vaidas Jasevičius