5–8 klasių mokiniams tai buvo neįprasta ir įdomi diena mokykloje. Kodėl? Todėl, kad progimnazijos mokytojai vedė įvairias naudingas pamokas: mokė, kaip saugiai elgtis buityje, gamtoje, aiškino apie psichologinį saugumą, rūpinimąsi savo sveikata ir kt.

Vyresniems mokiniams dar buvo pasakojama apie psichotropinių medžiagų vartojimo žalą kūnui. Kai kurie mokytojai turėjo prizų, todėl klasėms teko tarpusavyje pasivaržyti. Taip pat mokykloje lankėsi ir paskaitas skaitė Kauno apskrities PGV Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyr. inspektorė E. Dumčienė, bendruomenės pareigūnės A. Mickevičienė ir A. Pupkutė. Mokiniams buvo aiškinama, kaip suteikti pirmąją pagalbą, ko imtis kilus gaisrui, kaip saugiai elgtis kelyje, viešoje vietoje.

Mokinių paklausus, kuri pamoka buvo smagiausia, įdomiausia ir pati pačiausia, daugelis tikriausiai atsakytų, kad tai buvo mylimiausio kūno kultūros mokytojo R. Kaladės organizuota veikla sporto salėje, nes mokiniai ir sportavo, ir sužinojo, kaip sportuodami turi saugoti save ir kitus.

Iš pažiūros lengva diena mokykloje vaikams buvo labai naudinga. Kaip sakė dienos „Saugi mokykla – laimingas vaikas” organizatorė direktorės pavaduotoja Lina Adomaitienė, pokalbių su mokiniais apie saugumą ir atsakingą elgesį niekada nebūna per daug.

Vesta Gustaitė, Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos laikraščio „Laiptai“ žurnalistė