Kartu buvome dvi dienas. Pirmąją dieną susipažinome su progimnazijų mokinių savivaldomis, dalyvavome konkursuose, diskutavome darbo grupėse, klausėmės Kėdainių rajono mokinių tarybos narių pranešimo ir aktyviai dalyvavome sporto rungtyse. Vėlai vakare kartu žiūrėjome filmą ir vakarieniavome. Kitą dieną susidomėję klausėmės Kėdainių rajono mokinių tarybos pirmininko Valdo Kupčinsko pranešimo.

Kodėl organizavome forumą? Norėjome, kad miesto progimnazijų moksleiviai labiau susipažintų, daugiau sužinotų apie mokyklų mokinių savivaldas. Norėjome, kad miesto progimnazijos taptų vieninga komanda.

Kaip organizavome? Organizatorių darbas visada sunkiausias, tiesa? Organizuoti forumą pradėjome maždaug prieš mėnesį. Norėjome pačių geriausių rezultatų – pasiekėme juos ar ne, tegul nusprendžia dalyviai.

Ar darytumėme tokį renginį dar kartą? Šimtu procentų – taip. Visos mūsų pastangos atsipirko, kada matėme laimingus ir susidomėjusius dalyvių veidus ir šypsenas. Tai patys geriausi įvertinimai, kuriuos galėjome gauti.

Vienas iš forumo tikslų buvo diskusijų metu išsiaiškinti, su kokiomis problemomis susiduria progimnazijų mokiniai. Kad tai būtų padaryti lengviau, organizavome darbo grupes. Joms vadovavo Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos mokinių tarybos nariai – aštuntokai. Daug kalbėjome, dirbome komandomis ir išreiškėme savo nuomonę. Darbas grupėse buvo viena mėgstamiausių forumo dalyvių veiklų.

Renginio pabaigoje klausinėjome mokinių, ką jie išsineša iš forumo. Daugelis nurodė, kad tai motyvacija dirbti, naujos pažintys ir daug naujų idėjų.

Ula Lukrecija Matulaitytė, forumo organizacinės grupės narė, Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos laikraščio „Laiptai“ žurnalistė