Šalies geriausieji varžėsi tarpusavje

Nuo pat ryto į lengvosios atletikos stadioną rinkosi 2002 metais gimę ir jaunesni mokiniai, kurie varžėsi lengvosios atletikos keturkovėje. Keturiose rungtyse – 60 m bėgimo, šuolio į tolį, kamuoliuko metimo ir 500 m bėgimo mergaitėms, 800 m bėgimo berniukams – varžėsi 10 berniukų ir 9 mergaičių komandos.

Berniukų rungtyse 3 vieta atiteko Klaipėdos Gedminų progimnazijos komandai, 2 vietą pelnė Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos vaikinai, o lengvosios atletikos nugalėtojais tapo Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos lengvaatlečiai. Mergaičių rungtyse trečioji vieta atiteko taip pat Klaipėdos Gedminų progimnazijos komandai, 2 vieta – Šakių „Varpo“ mokyklai, o Vilniaus Jėzuitų gimnazijos merginos iškovojo pirmąją vietą. Visi dalyviai gavo „Maximos“ dovanėles. Vaikų veiduose matėsi jaudulys ir noras laimėti, jie taip pat nuoširdžiai vini kitus palaikė.

Ištvermingiausiems – cross training varžybos

Kiek vėliau, Olimpinės dienos renginyje, prie Talkšos ežero, vyko „Cross training“ varžybos, organizuojamos sporto klubo TAURUS. Moterų grupėje 1 vietą pelnė Ramunė Miliauskaitė, 2 vietą Indrė Varonaitė, 3 vietą Nadežda Dobrovolskienė. Vyrų grupėje 1 vietą iškovojo Andrius Daškus, 2 vietą Tadas Aleksonis, o 3 vietą – Kęstutis Kurišinas. „Cross training“ – tai iš pažiūros labai sunkus sportas, reikalaujantis ištvermės, jėgos, lankstumo ir vikrumo. Ne vienas dalyvis neįstengė užbaigti užduočių – jie buvo pervargę. Viena dalyvė minėjo norėjusi viską mesti ir pasiduoti, ji jautėsi nebeturinti jėgų, bet draugų palaikymas ją sustabdė nuo šios klaidos.

Dar neatradusiems sau tinkamos sporto šakos - puikios galimybės
Visą dieną vykusioje šventėje netrūko veiklos nei jaunam, nei senam. Didelio susidomėjimo sulaukusiame renginyje buvo galima išmėginti pačias įvairiausias pramogas, „pasimatuoti“ sporto šakas, galbūt taip atrandant sau labiausiai tinkamą ir patinkančią.

Dalyviai, susidomėję ir išbandę rankinį, gavo VIVUS.LT įsteigtas dovanėles, norintieji pasimokė kovos menų, šaudymo subtilybių. Šventė pranoko visus lūkesčius tiek veiklos, tiek organizatorių ir jų pagalbininkų noru šventę padaryti įsimintiną.