Po keturių pamokų pradinukams buvo suorganizuotos paspirtukų varžybos, kuriose panoro dalyvauti 8 berniukai ir 12 mergaičių. Mokyklos krepšinio aikštelėje buvo paruošta speciali trasa: reikėjo gyvatėle apvažiuoti bokštelius, įveikti greičio ruožą paspirtuku, įvaryti paspirtuką į „garažą“, ir nubėgti dar vieną greičio ruožą. Buvo fiksuojamas kiekvieno dalyvio trasos įveikimo laikas.

Tarp berniukų greičiausias buvo ketvirtokas Justas Pankūnas, trasą įveikęs per 32 sekundes, antra vieta atiteko antrokui Simui Urmanavičiui, trečias liko trečiokas Lukas Ažukas.

Tarp mergaičių nepralenkiama buvo ketvirtokė Gabrielė Pavilonytė, kuri trasą įveikė taip pat per 32 sekundes, antrą vietą užėmę kita ketvirtokė Gerda Kubiliūtė, trečia liko taip pat ketvirtokė Gabrielė Skroblaitė.

Varžybų nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti medaliais, visi dalyviai – diplomais. Už apdovanojimus norėtume padėkoti Lazdijų rajono savivaldybei (projektas „Gyvenk sveikas ir aktyvus 2“).

Tądien mokyklos aikštyne susirinko ne tik gausus būrys varžybų dalyvių, bet ir sirgalių: pradinių klasių mokytojos, vyresni moksleiviai. Kiekvienas dalyvis buvo raginamas kuo greičiau įveikti trasą. Visiems labai patiko ši netradicinė popietė. Mokykloje vaikams reikia organizuoti daugiau tokių netradicinių veiklų, kurios juos paskatintų dar labiau judėti, sportuoti lauke, o ne sėdėti prie kompiuterio ar televizoriaus.

Kūno kultūros mokytojas – socialinis pedagogas Vaidas Jasevičius