Mokykla visus mokslo metus aktyviai dalyvavo tarptautinėje Gamtosauginių mokyklų veikloje ir „Wrigley“ kampanijoje „Mažiau šiukšlių“, nuveikė daug darbų švarinant gamtą ir gražinant aplinką bei gavo prasmingą įvertinimą.  

Baigiamojo renginio „Žalioji banga“ akcentu tapo gamtosauginio mokyklos komiteto narių, tėvų, jaunųjų miško bičiulių „Kleveliai“ iš plastikinių butelių ir perpjautų padangų sukonstruotas laivas, kuriame susodinta 150 žydinčių serenčių.

Prie įspūdingo laivo su iškelta bure visą mokyklos bendruomenę ir į renginį atvykusius svečius pasveikino mokyklos direktorius Stasys Valančius. Jis pasidžiaugė, kad laivas pastatytas Balbieriškyje, gražiausioje Nemuno vietoje, labiausiai respublikoje lankomoje atodangoje. Ne veltui statėme laivą – laivas pavaizduotas ir miestelio herbe. Norime, kad ši vieta būtų švari, tad mokinių iškelta burė su užrašu kviečia ne tik grožėtis Nemuno vaizdais, bet ir palikti šią vietą švarią, kad atodangą puoštų ne šiukšlės, bet gėlės.

Įprasminant visą šių metų gamtosauginę veiklą, prie mokyklos buvo pasodintas ąžuoliukas – bendruomenės stiprybės ir susitelkimo, saugant brangiausią turtą – gamtą, simbolis.

Danguolė Damijonaitytė