Rytas mokykloje prasidėjo linksma pradinukų „Mankštiada“, kurioje dalyvavo ir klasių mokytojai, ir mokyklos vadovai. Skambant nuotaikingai muzikai, mankštą pravedė šokio būrelio jaunosios šokėjos ir jų vadovė Janina Ežerskienė.

Mokyklos skaitykloje vyko sveikatingumo valandėlės, kurias vedė visuomenės sveikatos biuro specialistės Renata Kuodienė ir Rita Adamukaitienė. Bibliotekos darbuotojos surengė knygų ir leidinių sveikatinimo tema parodą.

Mažiausieji gilino žinias sudarinėdami sveikos mitybos piramidę, aiškinosi, kaip reikia sveikai maitintis ir kas gali atsitikti nesilaikant sveikos mitybos taisyklių. Įvairios tematikos edukaciniai filmukai mokė vaikus draugauti su dantų šepetėliu, muilu, keisti kompiuterį į buvimą gryname ore.

Vyresnieji pradinių klasių mokiniai klausėsi lengvosios atletikos trenerio Vaido Gumausko paskaitos „Koks turi būti sportininkas?“. Ketvirtokai dalyvavo sveikatiados protų mūšyje. Klasėse mokiniai sprendė kryžiažodžius, piešiniais ir plakatais papuošė stendus.

Daug emocijų sulaukė renginys „Sveikuolių dovana Lietuvai“, kuriame visi priešmokyklinio ugdymo grupės ir pradinių klasių mokiniai drauge pynė trispalves apyrankes, taip prisijungdami prie pilietinės Lietuvos jaunimo inicijuotos akcijos „Lietuvai ir man“. Apyrankėmis buvo apdovanoti renginio svečiai, mokytojai, jomis pasipuošė patys mokiniai, o likusios kartu su kitomis mokinių sukurtomis apyrankėmis keliaus į Vilnių.

Ilgai sporto salėje netilo vaikiški balsai, kamuolių bumbsėjimai. Įvairias ir prasmingas veiklas vainikavo bendras renginys su Alytaus „Sakalėlio“ pradinės mokyklos mokiniais, kuriame abiejų mokyklų pradinukai varžėsi linksmose „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių varžybose.

Po renginio pradinukai skirstėsi labai patenkinti, kupini ryžto gyventi sveikai. Juk mokomės ne tik pamokose!