Renginių savaitę organizavo mokinių savanorių grupė SAV‘as, koordinuojama mokyklos psichologės Laimos Narbutaitės. Taip pat savo iniciatyvomis prie šios savaitės organizavimo prisidėjo kelios mokytojos bei mokinių tėveliai.

Iš viso tą savaitę įvyko 48 renginiai su įvairiais lektoriais gimnazijos klasėms, 2 išvykos ir 14 viktorinų pradinukams, kurias organizavo mokiniai savanoriai. Šį kartą, skirtingai nei praėjusiais metais, didelė renginių dalis buvo susijusi su komunikacijos aspektu: savo profesijų galimybes pristatė kelių žiniasklaidos sričių atstovai, viešųjų ryšių specialistai, rašytojai, aktoriai, laidų vedėjai.

Karjeros savaitės metu daugiausia renginių buvo skirta 8, I–IV gimnazijos klasių mokiniams, nes šiuo amžiaus tarpsniu profesijos ir tolimesnio gyvenimo kelio pasirinkimas aktualiausias. Šio amžiaus mokiniams skirtų renginių turinys buvo įvairus: nuo konkrečios profesijos pristatymo iki viešojo kalbėjimo baimės įveikimo metodų, atrankos į darbą proceso aptarimo.

Daugiausia renginių lektorių pakvietė mokiniai savanoriai, kita dalis lektorių buvo pakviesti mokinių tėvelių ar mokytojų iniciatyva.

Pagrindinis Karjeros savaitės tikslas buvo tobulinti mokinių asmeninės karjeros valdymo įgūdžius bei skatinti sąmoningą profesinį pasirinkimą ir mokymąsi visą gyvenimą. 

Tik sąmoningai pasirinkęs profesiją žmogus, nuolat tobulinantis savo įgūdžius, atras tokį svajonių darbą, kur, anot vieno iš lektorių, žinomo publicisto, rašytojo Andriaus Užkalnio, „pirmadieniai praranda savo siaubą“.

Parengė Jūratė Kalverš