Tikslas – saugumas kelyje

Kaip sako konkurso organizatoriai, šio renginio tikslai - siekti, kad Panevėžio apskrities vairuotojai tobulintų Kelių eismo taisyklių, saugaus eismo žinias, praktinio vairavimo įgūdžius ir tuo prisidėtų prie avaringumo mažinimo, skatinti eismo dalyvius domėtis eismo saugumo klausimais, įtraukti juos į saugaus elgesio kelyje ugdymo procesą.

Trys etapai

Pirmame etape vyks dalyvių atranka. Jos metu vairuotojai turės kuo geriau atsakyti į atrankinius teorinių užduočių klausimus. Atrankiniam etapui skirtus klausimus galima rasti http://www.panevezys.policija.lt/ (nuoroda „Saugaus eismo klasė") ir http://www.prk.lt/

Į antrą etapą patekę 18 dalyvių bus pakviesti varžytis demonstruojant savo žinias kelių eismo taisyklių teorijos egzamine. Dalyviai čia rinks taškus.

Trečiasis etapas konkursą vainikuos praktinio vairavimo užduotimi. Čia paklius devyni geriausiai teorines užduotis išsprendę vairuotojai. Daugiausia balų teorijos ir praktikos rungtyje surinkę dalyviai bus apdovanoti diplomais ir vertingais prizais.

Konkursas organizuojamas 2013 m. rugsėjo 16–spalio 5 dienomis. Platesnę informaciją apie renginį, jo nuostatus ir atrankinius klausimus galima rasti aukščiau minėtose interneto svetainėse.

Kviečiame užsukti į fotogaleriją ir susipažinti su praėjusių metų „Drausmingo vairuotojo konkurso“ akimirkomis.