Kitas dalykas, nustebinęs mane – užduotys. Pradžioje egzamino pateikta užduočių su pateiktais galimais atsakymų variantais. Parodykit man bent vieną išsivysčiusią Vakarų šalį, kurioje egzamine būtų pateikiami atsakymų variantai? NEC ir toliau tyčiojasi iš tokių gabių abiturientų, kaip aš! Nejaugi jie galvoja, kad mes patys negalim suskaičiuoti ir gauti atsakymą?! Esam gūdūs Rytai, o ne Vakarai, su tokia sistema.

Toliau. Egzamine net kelios užduotys, kuriose reikia skaičiuoti sinusus, kosinusus, plotus ir panašius bereikšmius dalykus. Kam mums to gyvenime reikės?! Aš nesiruošiu būti kosinusų technologas, tai kam man tokius dalykus reikia mokėti?! Ar taip bandoma sužlugdyti protingus ir gabius Lietuvos talentus? Manau taip. Sistema veikia prieš jaunus žmones.

Planavau baigęs mokslus studijuoti informatiką, sukurti daug darbo vietų. Bet, kaip matau, Lietuvai tokių gabių žmonių nereikia. Jau nusipirkau bilietą į užsienį, kur manęs neprašys apskaičiuoti trikampio šoninės kraštinės ar kiek yra galimybių, kad Petriukas gaus 10, jeigu lauke sninga. Ačiū Lietuvai!“

Palinkėjimas abiturientams. Mažiau verkit dėl egzaminų. Gyvenime bus ir baisesnių dalykų. Nebūtina visiems kasmet verkti dėl tų pačių dalykų. Nesijauskit pasaulio bambomis ir supraskit – jeigu nesimokai ir nesistengi, nepadės net verkimas internete ir skundimasis, kaip jums gyvenimą sugadino NEC. Sėkmės!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!