Siūlai kažką atsinešti? Ką čia, nesinešk, nevark, nereikia, kam čia papildomos išlaidos, o jei ką atsineši – atgal sukrauna. Siūlai pagalbą, nubėgti kažką parnešti? Oi ne ne ne, tu nežinosi, nerasi, ne tą paimsi, aš pati geriau, ką čia. Sakai, kad nereikia to šimto patiekalų, nereikia tvarkos kaip sterilioje operacinėje? Na kaip nereikia, Kalėdos, reikia!

Man nesunku, aš galiu, aš padarysiu, ir kūčiukų, ir silkutės, ir pyragiuko, ir mėsytės, ir ir ir... Visus išvaro, visus atstumia, jei jau ką savo nuožiūra padarai – perdaro. Ir paskui sėdi stalugalėj vos gyva, persikreipusi iš pykčio ir nuovargio, į kreipimąsi atsakydama vienskiemeniais pagiežingais žodžiais, nes „taip aukojosi“, o dabar tie niekšai nedėkingieji ant žemės pilvu nešliaužioja ir trilinki susirietę nedėkoja. Nebūkit tokios, mielos moterys. Švenčia visi? Tai ir šventei ruošiasi visi.

Suprantama, geriausiai viską žinote jūs ir mokate paruošti jūs, bet patikėkit, tiek jūsų vyrai, tiek vaikai, tiek draugai nėra beviltiški kreivarankiai kvailiai, irgi sugeba šį bei tą. Gal ir netobulai, bet gera savijauta, linksma nuotaika, nepavargusios šypsenos svarbiau už nepriekaištingai žvilgančius namus ir penkiasdešimt mišrainių, kurių vis tiek nieks nesuvalgys.

Linksmų Šv. Kalėdų visiems!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.