Einant gatve vis dar galima išgirsti sprogstančias petardas ar išgirsti ir pamatyti gatvėse „leidžiamus“ fejerverkus. Atrodo, ši pramoga atspindi būtent šias šventes, tačiau kažkodėl fejerverkų leidimo pramoga prasideda anksčiau nei šventės (kartais net anksčiau nei Kalėdos) ir tęsiasi ilgiau nei turėtų? Gal šis triukšmas ir netrukdytų, jei kartais nepabijotum eiti gatve ir būti sužeistas petardos ar fejerverko.

Ką teko pastebėti, kad su fejerverkais ir petardomis dažniausiai žaidžia vaikai, nors jiems šios prekės negali būti parduodamos ir jie neturėtų su jomis žaisti kaip su žaislais, tačiau realybė yra kitokia. Vaikams likusios nuo švenčių petardos yra pramoga, nežinau, ar tėvai jiems leidžia su jomis žaisti, ar jie patys pasiima, ar nuperka vyresni draugai, tačiau vis dar galima išgirsti sprogstančius fejerverkus gatvėse. O žinant, kaip vaikai neatsargiai elgiasi su šiomis prekėmis, galima tikėtis ir nelaimės. Man ir pačiai ne kartą yra buvę, kad po kojomis numeta petardą, ar tiesiog eini gatve ir matai, kad vaikai jau ruošiasi kam nors po kojomis ją numesti, tad pasijauti tikrai nesaugiai.

Pamenu, kažkur mačiau reklamą apie vaiką ir fejerverkus, kuri skambėjo taip: „Iš pradžių išgąsdinau katę, po to išgąsdinau močiutę, o paskui išsigandau pats“. Manau, nei vieni tėvai nenorėtų, kad jų vaiką ištiktų nelaimė, tad fejerverkų pardavimo ir naudojimo kontrolė turėtų būti sugriežtinta. Juk net ir suaugusieji susižeidžia „leisdami“ fejerverkus, tai ką jau kalbėti apie vaikus, kurie pamiršta visus saugumo reikalavimus ir tik nori kažką smagiai susprogdinti. O tas smagus žaidimas gali virsti skaudžia nelaime...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!