Tačiau ko aš nesuprantu, tai kodėl įmonės sugeba toliau laikyti mus kvailio vietoje? Pateiksiu pavyzdį, kuris neseniai nutiko. Skambina nežinomas numeris. Atsiliepiu. Išgirstu malonų merginos balsą. „Sveiki, ar su Karoliu kalbu? Aš esu Lina (nepykite, tikro vardo nepamenu) ir skambinu iš vienos draudimo kompanijos. Ar turite laisvą minutę?“. Aš, taupydamas laiką, paklausiau, kokiu tikslu skambina. O ji atsakė: „Pasikalbėti apie kaupiamąjį gyvybės draudimą“.

Kadangi nelabai domina manęs ta tema, o lyg ir darbdavys jau suteikęs man tokį malonumą, tada toptelėjo mintis: „O iš kur jūs turite mano numerį? Su šia draudimo kompanija, kiek pamenu, jokių santykių nepalaikau...“ Ir panelė nepasimetusi greitai atšauna: „Oi, o tai aš ne su Karoliu X kalbu (vietoj X – visiškai su manimi nesusijusi pavardė)“. Ir sužinojusi neigiamą atsakymą greitai atsiprašė ir padėjo ragelį.

Tai kaip Jūs manote, ar tikrai taip nutiko, kad tą patį numerį naudojant daugiau nei dešimt metų pirmą kartą juo kažkas ieško mano bendravardžio, bet ne manęs? Ar tiesiog mergina pasinaudojo senomis duomenų bazėmis, kuriose yra ir daugelio jūsų kontaktai, ir tiesiog nusisuko nuo naujojo duomenų kontrolės įstatymo?

P. S. Pabandžiau pats susisiekti su šia mergina, norėdamas išsiaiškinti jos vardą. Deja, bet kalbėti su manimi ji nebenori ir skambučius ignoruoja.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.