Administracinio nusižengimo protokole, yra nustatyta administracinės bylos nagrinėjimo data ir tikslus laikas. Nusprendžiau sulauksiu ir susipažinęs su byla susimokėsiu 30 Eur, nes bylos nagrinėjimo data yra vėliau nei įmanoma susitaikyti su valstybe.

Visada maniau, kad susipažinti su administracinės nuobaudos byla leidžia Lietuvos Respublikos įstatymai ir tai papildomai nekainuoja.

Atvykus nustatytu laiku, į Klaipėdos apskrities policiją, kelių policijos tarnybą, paprašiau parodykit nuotraukas, ar filmuotą medžiagą, kur ir kaip aš pažeidžiau kelių eismo taisykles. Man buvo parodyta vaizdinė medžiaga ir tapo viskas aišku. Vaizdo medžiagos parodymu pareigūnė „bylos nagrinėjimo“ nebaigė. Juk man liko tik susimokėti 30 Eur baudą. Man išrašė naują protokolą, kuriame skiriama 60 Eur bauda, už aukščiau rašytą kelių eismo taisyklių pažeidimą. Galiojančių nuobaudų neturėjau.

Paklausiau pareigūnės, ar bylos nagrinėjimas yra naujos baudos išrašymas ir vaizdo medžiagos parodymas? Ar čia už tai, kad atėmiau jūsų brangų laiką ir Jums reikėjo prisijungti prie programos, kuri parodė man vaizdo medžiagą? Tai gal galite kokį pinigų priėmimo kvituką išrašyti „už policijos pareigūnės trukdymą“. Suprasčiau...

Pareigūnė man labai paprastai atsakė, jei aš nesutinku, šį sprendimą galiu apskųsti.

Juk į teismą turėčiau eiti ne dėl padaryto administracinio nusižengimo, bet dėl baudos padidinimo. Taip apkraučiau teismą, reiktų samdyti advokatą, laikas, papildomos išlaidos ir t. t.

Žinokite, kad Klaipėdos apskrities kelių policijos tarnyba nemėgsta, kai yra trukdoma. Gavote baudą – susimokėkite, nes už trukdymą grės baudos padvigubinimas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus vyriausioji specialistė Erika Kliaugienė

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 610 str. yra numatyta, kad administracinio nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu gali būti surašomas asmeniui nedalyvaujant.

Šiuo atveju asmuo per 30 kalendorinių dienų gali savo noru sumokėti baudą, lygią pusei minimalios baudos. Iki įstatymo nustatytos datos neįvykdžius administracinio nurodymo, savo noru nesumokėjus paskirtos pusės minimalios baudos, administracinė byla yra nagrinėjama bendra tvarka, nurodytą nagrinėjimo dieną. Tokiu būdu administracinis nurodymas yra pripažįstamas negaliojančiu ir priimamas nutarimas.

Pagal pateiktą situaciją, greičiausiai asmuo atvyko į bylos nagrinėjimą pagal paskirtą bylos nagrinėjimo datą ir buvo priimtas nutarimas, kaip tai numato LR ANK. Turint konkrečius bylos duomenis, bylos numerį ar nusižengimą padariusio asmens duomenis, būtų galima pateikti dar tikslesnę informaciją apie šią situaciją.