Nieko stebėtino, kad daug šeimų šiuo metu, kaip ir anksčiau, gyvena vos sudurdami galą su galu – vis dėlto krizė. Buvo ir pas mus toks laikas, kai mama nerado darbo, o patėvis uždirbdavo vos apie 1300 litų.

Gyvenom keturiese. Dažnai mamai tekdavo mąstyti, iš kur gauti pinigų, bent duonos ar bulvių padėt vaikams ant stalo, kad neliktų alkani. Ką jau kalbėti apie didžiules skolasbutą, ypač šildymo metu. Tačiau iš patirties galiu pasakyti, kad valstybei nelabai rūpi, kad vaikai basi ir alkani laksto. Jau geriau vaikus įkiš į vaikų namus nei padės spręsti finansines problemas.

Džiaugiuosi, kad turiu nuostabią mama. Nes kad ir kaip sunkiai gyvenom, niekada neteko vaikščiot suplyšusiais batais ar drabužiais. Niekada sau labai daug ko nors leisti negalėjom, tačiau ir alkani nevaikščiojom. Mama geriau likdavo pati nevalgius, nei vaikus alkanus leisdavo.

Nieko prašmatnaus ar madingo neturėdavome, tačiau ir nesiskųsdavome dėl to. Supratome, kad negalime sau leisti. Užjautėme mamą dėl rūpesčių, tačiau mes buvome per maži, kad galėtume ką nors padaryti, todėl stengėmės bent jau paguosti, praskaidrinti nuotaiką. Ir niekada neverkėm, kad neturim brangiausio telefono, madingiausių drabužių.

Džiaugėmės tuo, ką turėjom, kad ir kaip mažai turėjom... Todėl nesuprantu. kai dauguma verkia. kaip bloga gyventi. Valdžia už jus nieko nepadarys. Valdžiai žmonės nerūpi, tad dėl savo gerovės patys turit rūpintis ir kabintis į gyvenimą.

Mes kabinomės ir užaugom normaliais neišlepusiais žmonėmis, kurie siekia visko savo jėgomis, o ne laukia, kol kas nors ateis ir ką nors duos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kai kurie darbo neturintys, mažus atlyginimus gaunantys ir didžiules šeimas išlaikyti turintys gyventojai stebisi – pavydime pensininkams, nes gauname mažiau.

Pasidalinkite, už kokią sumą per mėnesį išgyvena Jūsų šeima? Kaip planuojate išlaidas, kokių patarimų galite duoti tiems, kurie jau nebežino, kaip ir betaupyti?

DELFI jau yra rašęs, kad kai kuriems gyventojams tenka itin „pasispausti“. Vieniša mama pasakojo, kad jos mėnesio pajamos – 630 litų. „Skaniausias patiekalas, kurį galiu sau leisti - kruopos ar bulvės su paprastom pieniškom dešrelėmis“, - pasakojo ji.

Laukiame Jūsų pasakojimų, kaip tenka realybėje išsilaikyti kai kurioms Lietuvos šeimoms. Savo mintis galite siųsti el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Suma“ iki vasario 9 d. Vienam iš autorių bus padovanota Č. Milošo knyga „Rinktiniai eilėraščiai“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: