Viskas buvo panašu į Jūsų aprašomos Alytaus ligoninės atvejį. Pavyzdžiui, pietums kažkoks pavandenijęs ir neaišku kuo apipiltas mėsos (bent jau deklaruojama, kad mėsos) kukulis ir šaukštas kažko panašaus į bulvių košę. Nėra nė kiek daržovių. Ne ką geresnis maitinimas ir vaikų darželiuose. Tik vaikų darželiai dalyvauja įvairiose programose, tai ten truputį yra geriau.

Šiek tiek susipažinusi su to maitinimo organizavimu, galiu pasakyti tiek: tol, kol bus maitinimas perkamas, kaip ir kitos paslaugos viešojo pirkimo būdu tik pagal mažiausią kainą, tol niekas nesikeis. Iš aukščiau nuleidžiamos neaišku iš kokių lubų paimtos maisto produktų įsigijimo normos. Pasidalinę Lietuvos rinką „maitintojai“ ir siūlo šias paslaugas būtent už minimalią produktų įsigijimo kainą. Produktų gamybos išlaidos turi būti nulinės, o juk pelną reikia gauti. Galima numanyti, kokiu būdu jis gaunamas. Vaikų sveikata niekam nerūpi.

Nenoriu įvardinti apie kurią miesto ligoninę kalbu ir kad būtų įvardinta mano tapatybė. Dirbu valstybės tarnyboje, tai už tokį pasisakymą „atsilieptų tarnyboje“.

Dėkojame ir kitiems skaitytojams, kurie pasidalino nuotraukomis su DELFI ir iliustravo, kuo yra maitinami Lietuvos ligoninių pacientai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.