Su Mariumi, mano pirmąja meile universitete, santykiai tęsėsi, kol neatsidūriau jo lovoje ir manęs nepakeitė Jurga.

Tada sekė Valdas, kiek vyresnis žavus blondinas, nuo kurio pastojo mano kambariokė.

Iškart po skyrybų sutikau Karolį, kuris su jauno žmogaus užsidegimu norėjo pakeisti pasaulį. Greitai apsigyvenome kartu, vėliau man teko emigruoti dėl mokslų, o po 2 savaičių mūsų namuose jau sukiojosi kita laputė, apie kurią sužinojau būdama šeštą mėnesį nėščia. Prasidėjo kačių peštynės (SMS žinutėmis) ir Karolio priekaištai, kad aš jį palikau vieną. Po to sekė vaikelio netektis, depresija (taip ir negrįžau į Lietuvą). Labai ilgai buvau užstrigusi tame savęs gailėjimo etape, žemė slydo iš po kojų.

Po dvejų metų į mano gyvenimą įžengė Norbertas, dokumentų medžiotojas, norėjęs likti Europoje. Prasidėjo manipuliacijos, kad gautų, ko jam labiausiai reikia. Gavo (dokumentus) ir tada vedė savo tautietę. Vėl ašaros, vėl neviltis, vėl persileidimas... Kartais parašo kokį laišką, pasiteirauja kaip aš, atsiunčia šventėm pinigėlių (gal jaučiasi kaltas, man sunku suprasti, kas jo galvoje).

Dar poros metų prireikė, kad atsigaučiau po visko, kad pradėčiau save mylėti ir po truputį norėčiau gyventi. Ant nosies – 30 metų, o aš tik pradedu kabintis į gyvenimą, pradedu atrasti save... Susidomėjau fotografija ir kelionėmis. Nors šis periodas man – naujas ir dar toks trapus, bet aplinka, spalvos, kvapai aplink mane keičiasi, keičiasi ir mano nuotaikos, norai ir vertybės.

Atsiranda nauji žmonės su šviežiom idėjom ir spalvingom gyvenimo istorijom. Ir taip, aš vis dar vaikiškai tikiu meile, žinau, kad kažkur rytojuje ji manęs laukia. Bet kitokia nei man teko patirti anksčiau, nes aš jau kitokia – nebebijau būti viena.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar antra pusė reikalinga tam, kad būtum laimingas? Visi, jos ieškantys, choru tikriausiai išrėktų garsų „Taip!“, o ją turintys suabejotų – juk problemos kyla, sunkumai gyvenime pasitinka, nepaisant to, esi vienas, ar ne. O juk bėdas gali ir sukelti ir tas vienintelis ar vienintelė, kurio taip intensyviai buvo ieškota... Pažįstamas jausmas?

Pasidalinkite savo istorijomis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vienas“ arba spausdami pilką mygtuką čia iki rugpjūčio 31 d. Konkurso prizas – „iPad Air“ planšetė.