Atidėkime tą rožinį popierį šalin, nupūskime rožinį ūką nuo akių ir pažiūrėkite pro mano akis.

Sovietiniais laikais baigiau aukštesniąją Naugarduko gatvėje ir laikau save kažkiek raštingu žmogumi. Dirbu už 400 eurų su centais. Atlyginimas ateina, susimoku komunalinius, visus mokesčius, nusiperku mėnesinius bilietus, šampūno, muilo, o likutį paskirstau maistui, sau ir vyrui. Išeina kažkur po 30-40 eurų savaitei, nes būna, kad ir pas dantistą reikia nueiti ir kitų panašių ne pirmo būtinumo paslaugų poreikis atsiranda.

Drabužiai, batai ir patalynė tik iš dėvėtų drabužių parduotuvių ir ne kitaip. Klausimas, vertas milijono, kaip išgyventi? Kokias sagas mesti į taupyklę? O tokių pačių skurdžių analogų pilna Lietuva. Parašėte apie realią situaciją, bet ar kam nors tai buvo įdomu? Negirdėti, kad būtų įdomu. Ar man vienai suprantama, kad kurk kiek nori tų mokestinių reformų, nuo to man tie 400 eurų tik sumažės. Tai kam to reikia?

Ausys raitosi nuo to selektyvaus gero matymo ir visiško aklumo, dabar yra trys pagrindiniai dievai – biudžetas, SODRA ir pensininkai, kur reikia daryt viską, kad jiems pasidarytų kuo geriau. Mes turime vis daugiau ir daugiau mokėti, daugiau spaustis, daugiau atiduoti, kai neturime ko atiduoti iš 400 eurų algų, tuoj uždės mokesčius už mašiną ir už butą.

O kai patiems politikams kažką reikia pamažinti, tai atleidžia iš valdiškos mašinerijos 10 žmonių ir džiaugiasi kaip mamutą klonavę... O taip norėtųsi, kad ne rietenom dėl savo vizijų užsiimtų, o atkreiptų dėmesio lašelį į tuos, kurie ir laiko tuos tris punktus ant savo nugarų ir dar svarbiau, į jaunimą, kad būtų jam gerai, neišvažiuotų. Kitu atveju vargas vargelis mūsų laukia, jei su tokiomis vizijomis ir, kaip sakydavo mano seneliai, čiudnom reformom, išsigandę 400 eurų algų ir 200 eurų pensijų pabėgs į užsienius.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Papasakokite, už kiek jums tenka pragyventi per mėnesį? Jei turite šeimą, kaip planuojate biudžetą? Galbūt turite patarimų kitiems? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mano pinigai“.