Neslėpsiu – šįkart likome tikrai nemaloniai nustebinti. Žiūrint į kai kuriuos gyvūnus buvo nuoširdžiai gaila. Tokių prastų sąlygų nėra tekę matyti!

Dalis laukinių žvėrių apgyvendinti tiesiai ant plytelių ar plyno lauko be žolės lopinėlio. Aptvarai ankšti, nykūs, mažai žaislų ir kitų aktyvumą skatinančių priemonių. Leopardas, neturintis su kuo žaisti, tiesiog žaidė su... plytele ant žemės. Antims vietoje skaldos paberta statybinio laužo!

Dalis gyvūnų atrodo pasilpę, matyti dehidratacijos ir nepakankamos mitybos požymių (beveik niekur nematyti švaraus vandens ir šviežios žolės – o juk žolė vasarą pagrindinis kanopinių maistas), elgsenos sutrikimų (apatija, stresinis ėjimas ratu). Ypač streso požymiai matyti stebint didžiąsias kates.

Ir tai – tik keli iš pastebėjimų. Nustebę atrodė ir kiti lankytojai. Kalbama, kad ne kartą kreiptasi į savivaldybę dėl gyvūnų gerovės – niekas nepasikeitė iki šiol. O pokyčiai atrodo būtini! Kodėl niekas nėra iki šiol daroma?

***

Portalas „Delfi“ kreipėsi į Klaipėdos zoologijos sodą dėl komentaro, tačiau jo nesulaukė. Jei komentarą administracija visgi pateiks, straipsnis bus papildytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)