Mano atsiųstoje nuotraukoje – spalvoti pieštukai, vienodi. Vieni pirkti 2015 m. rugpjūtį, kiti – 2016 m. rugpjūtį. Pieštukus įsigijome tiek pernai tiek šiemet prieš mokslo metų pradžią prekybos centre Panevėžyje.

Kainos skirtumas (nuo 3,76 iki 4,99 euro) prisegtoje nuotraukoje – akivaizdus, nors, mano manymu, jokio pagrindo tokiam kainų skirtumui per tuos metus lyg ir neatsirado.

Kaina pakilo apie 30 procentų, nors nei algos tiek nepakilo, nei ištekliai tiek netikiu, kad būtų pabrangę...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kaip DELFI jau rašė anksčiau, Lietuvos banko skaičiavimu, pirmųjų septynių šių metų mėnesių bendrasis kainų lygio augimas yra tik 0,5 proc. didesnis nei prieš metus. Kainų lygio augimą stabdė degalų kainų kritimas. Pastebima, kad įtakos mažesnei infliacijai daro ir administuojamosios kainos – elektros, dujų, šilumos energijos.

Rugsėjį Lietuvos bankas savo prognozėse ir analizėje pastebėjo, kad šiek tiek kyla maisto kainos. Minima, kad šiemet šiek tiek augo ne tik neapdoroto maisto kainos, bet ir apdoroto.

Esate pastebėję panašių kainų skirtumų? Jus nustebino kurios nors prekės kaina eurais, kai pamenate, kokia ji buvo dar litais? Turite senų kvitų, kuriose kainos rašomos dar litais, ir stebitės jų pokyčiais? Pasidalykite mintimis ir nuotraukomis pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kaina“.